Treceți la conținutul principal

" Dumping social " - a doua operatiune in doar 4 zile a procurorilor antimafia din Aquila

In închisoare 5 persoane în continuare este cautat un roman din Lugoj ce se presupune ca ar fi fugit în Romania
In data de 30 iulie 2015, Comando-ul Provincial de Carabinieri din Aquila a pus in aplicare ordinul procuraturii pentru 6 mandate de arest preventiv pentru persoane de origine italiana și romana.Romanul Nicu O este dat în urmărire generala de către autoritățile italiene.Acuzațiile?Asociere în scopul săvârșirii de infracțiuni si spălare de bani prin exploatarea muncitorilor romani implicați în reconstrucția post-seismica a orașului Aquila.
Din ceea ce declarau anchetatorii, numeroase firme italiene au angajat muncitori români, cu salarii mai mici decât cele prevăzute de legislația italiană și forțați să lucreze ore suplimentare, cu amenințarea că vor fi concediați.

Care era mecanismul ?

Muncitorii importați din Romania lucrau intre 8-10 ore zilnic,fiind #plătiți pe jumătate, fără zile libere,fără asigurare medicala,constrânși sa lucreze în aceste condiții sub amenințarea de a fi înlocuiți. In mod normal #retribuția neta de ore suplimentare si zile festive este de 95 -100 euro pe zi.La acestea vin adăugate contribuțiile de asigurare medicala,de bunăstare si alte contribuții varii.




“C’è una evidente differenza tra il costo legale di un operaio, 250 euro al giorno, e quello che invece costavano quelli coinvolti alle ditte, 110 euro. La norma comunitaria del ‘distacco’ prevede una retribuzione come dovuto nel Paese ospitante”.


Este o evidenta diferența intre costul legal al unui muncitor  de 250 euro pe zi,fata de acești muncitori angajați de aceste firme ,care erau constrânși sa lucreze pentru 110 euro.Norma comunitara europeana prevede pentru muncitorii delegati cu munca în  alta tara europeana decât cea de origine,o retributie egala cu cea a tarii oaspete.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Eu în nimicnicia mea.....ca un câine turbat.....

Pentru cei care sunt dezamăgiți de plecarea mea din PP-DD și transhumanta catre  PC la tătucu' Dan Voiculescu pe care l-am înjurat ani de zilele, recomand o vizionare sau o revizionare a filmului Columna din 1968........Decebal per Scorillo...Dixit!Numai de bine!Tudorus Bastus Iată cum l-as fi umilit pe Dinică în rolul lui Bastus ....Lasă un comentariu dacă am omis ceva..... :) Tudor Barbu în rolul lui Bastus și Dan Diaconescu întrupându-l pe Gerula

De ce liliacul este emblema orașului Valencia?

De ce liliacul este emblema orașului Valencia? Liliacul este animalul heraldic al Valenciei.Legenda spune ca a fost domesticit de arabi si folosit pentru a alunga tantarii din preajma orasului Valencia.In epoca lui Jaume I,un profet arab a prezis ca atat timp cat liliacul va zbura liber deasupra orasului Valencia,acesta va ramane in mainile musulmanilor. Legenda spune ca trupele regelui Jaime I isi instalasera corturile in afara zidurilor orasului,pentru a il asedia si a-l smulge din mainile musulmanilor.In acea noapte un liliac se aseza pe cortul regelui.Soldatii regelui speriati de acel semn pe care ei il prevedeau de rau augur pentru batalia finala,incep sa dezerteze.Anuntat de consilierii sai,regele Jaime I are o idee geniala prin care intoarce soarta bataliei de partea sa.El le povesteste soldatilor ca ar fi avut o viziune in acea noapte,care ar fi fost cam asa: daca un liliac se va aseza pe varful cortului regelui atunci victoria va fi de partea sa.Imbarbatati de spusele regel

Sondaj : Sunteti de acord cu legalizarea prostitutiei in Romania?

Sunteti de acord cu legalizarea prostitutiei in Romania?Astept comentariile dumneavoastra,daca raspunsul este da ,va rog sa-mi spuneti ce propuneri aveti pentru aceasta lege, argumentati.Nu este o gluma,avand in vedere ca aceasta lege ar genera venituri consistente la bugetul de stat,prin urmare am trai mai bine.Apropo´s sunati-va .....Numai de bine! Citeste-l si abureste-l mai departe!