Treceți la conținutul principal

Legea Cojocaru

LEGEA COJOCARU

PARLAMENTUL ROMANIEI

CAMERA DEPUTATILOR SENAT

Proiect de lege privind despagubirea cetatenilor Romaniei, pentru capitalul trecut, prin Legea 15/1990, din proprietatea lor comuna in proprietatea statului roman

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege:

Art. 1. In termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi, Guvernul Romaniei, prin Ministerul Finantelor Publice, efectueaza o emisiune de obligatiuni prin care se angajeaza sa restituie cetatenilor Romaniei capitalul trecut in patrimoniul societatilor comerciale si regiilor autonome create prin aplicarea prevederilor Legii 15/1990.

Art. 2. Valoarea nominala a unei obligatiuni este de 1.000 (una mie) euro.

Art. 3. Fiecare cetatean major al Romaniei este indreptatit sa primeasca un numar de 20 obligatiuni, fiecare obligatiune avand o valoare nominala de 1.000 euro, respectiv un total de 20.000 euro.

Art. 4. Termenul limita de rascumparare a obligatiunilor emise in baza prevederilor prezentei legi este de 10 de ani de la data emiterii lor.

Art. 5. Obligatiunile emise in baza prezentei legi nu pot fi instrainate. Ele pot fi lasate mostenire, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Art. 6. Dobanda la obligatiunile ce fac obiectul prezentei legi este de 0,5 % pe an si se datoreaza incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care sunt emise obligatiunile, urmand sa fi platita odata cu rascumpararea obligatiunilor.

Art. 7. Rascumpararea obligatiunilor si plata dobanzilor aferente se fac din Fondul National pentru Despagubiri si Investitii care are ca surse:

a) sumele incasate de statul roman din vanzarea actiunilor si activelor aflate in proprietatea sa;

b) dividendele si profiturile incasate de statul roman pentru capitalurile aflate in proprietatea sa;

c) impozitul progresiv pe avere;

d) impozitul pe averile dobandite in mod illicit;

e) alte surse stabilite prin lege.

Art. 8. Fondul National pentru Despagubiri si Investitii se constitutie prin hotarare de Guvern emisa in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi.

Art. 9. In termen de 60 zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi, Guvernul prezinta Parlamentului proiectul legii privind impozitul progresiv pe avere si proiectul legii privind controlul averilor.

Art. 10. Obligatiunile emise in baza prezentei legi vor fi rascumparate incepand cu anul urmator emiterii lor, prin concursuri de proiecte, sumele banesti corespunzatoare fiind utilizate pentru finantarea de proiecte de investitii propuse de persoanele fizice autorizate si de societatile comerciale care ii vor avea ca actionari sau asociati pe detinatorii de obligatiuni.

Art. 11. Metodologia privind obligatiunile emise in baza prezentei legi se stabileste prin hotarare de Guvern emisa in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a legii, printr-o metodologie similara cu cele utilizate pentru finantarile nerambursabile acordate de Uniunea Europeana.

Art. 12 – Impiedicarea aplicarii prezentei legi constituie infractiune iar persoana fizica responsabila se sanctioneaza cu amenda penala in cuantum de 100 000 lei.

Pentru mai multe informatii, citeste si MANIFEST-ul, Instructiunile, Precizarile, Apelurile si celelalte rubrici postate pe site


Descarca formularul pentru semnaturi de aici!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Eu în nimicnicia mea.....ca un câine turbat.....

Pentru cei care sunt dezamăgiți de plecarea mea din PP-DD și transhumanta catre  PC la tătucu' Dan Voiculescu pe care l-am înjurat ani de zilele, recomand o vizionare sau o revizionare a filmului Columna din 1968........Decebal per Scorillo...Dixit!Numai de bine!Tudorus Bastus Iată cum l-as fi umilit pe Dinică în rolul lui Bastus ....Lasă un comentariu dacă am omis ceva..... :) Tudor Barbu în rolul lui Bastus și Dan Diaconescu întrupându-l pe Gerula

De ce liliacul este emblema orașului Valencia?

De ce liliacul este emblema orașului Valencia? Liliacul este animalul heraldic al Valenciei.Legenda spune ca a fost domesticit de arabi si folosit pentru a alunga tantarii din preajma orasului Valencia.In epoca lui Jaume I,un profet arab a prezis ca atat timp cat liliacul va zbura liber deasupra orasului Valencia,acesta va ramane in mainile musulmanilor. Legenda spune ca trupele regelui Jaime I isi instalasera corturile in afara zidurilor orasului,pentru a il asedia si a-l smulge din mainile musulmanilor.In acea noapte un liliac se aseza pe cortul regelui.Soldatii regelui speriati de acel semn pe care ei il prevedeau de rau augur pentru batalia finala,incep sa dezerteze.Anuntat de consilierii sai,regele Jaime I are o idee geniala prin care intoarce soarta bataliei de partea sa.El le povesteste soldatilor ca ar fi avut o viziune in acea noapte,care ar fi fost cam asa: daca un liliac se va aseza pe varful cortului regelui atunci victoria va fi de partea sa.Imbarbatati de spusele regel

Sondaj : Sunteti de acord cu legalizarea prostitutiei in Romania?

Sunteti de acord cu legalizarea prostitutiei in Romania?Astept comentariile dumneavoastra,daca raspunsul este da ,va rog sa-mi spuneti ce propuneri aveti pentru aceasta lege, argumentati.Nu este o gluma,avand in vedere ca aceasta lege ar genera venituri consistente la bugetul de stat,prin urmare am trai mai bine.Apropo´s sunati-va .....Numai de bine! Citeste-l si abureste-l mai departe!